Klantenservice

Wij zijn tevreden als jij dat ook bent! 

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk genieten van je nylonkousen of panty's die je in onze online beemode en lingerie webshop kunt kopen. Met de volgende tips verleng je de levensduur van de beenmode en verhoog je het comfort. Daarnaast kun je nog meer bruikbare informatie over nylonkousen, lingerie en meer vinden in de blog van Stockings To Go.

Reviews en beoordelingen
Stockings To Go vindt het belangrijk dat reviews een zo goed mogelijk beeld geven over onze producten en service bij het maken van de keuze voor jouw aankoop. Onze beoordelingen worden daarom, onpartijdig, beheerd door WebwinkelKeur.
Webwinkelkeur heeft maatregelen getroffen om de echtheid van reviews te garanderen. Welke maatregelen dit zijn lees je hier.
Onze klanten worden niet beloond voor het schrijven van reviews. Er worden geen kortingen of andere cadeautjes gegeven.

Draag handschoenen

Handschoenen

De belangrijkste tips is wellicht het dragen van handschoenen tijden het aantrekken van je kousen en beenmode. Hiermee voorkom je dat een kleine oneffenheid aan je nagel of handen een beschadiging of ladder in je kousen veroorzaakt. Deze handschoenen zijn natuurlijk ook verkrijgbaar in de beenmode webshop van Stockings To Go.
Zorg verder dat je teennagels niet te lang zijn en gebruik na knippen altijd een nagelvijl.

Aantrekken van echte fully fashioned naadkousen
Het aantrekken en bevestigen van je echte fully fashioned nylonkousen vergt enige oefening. Als eerste rol je de kous op en pak je vast met je linker en rechter duim in de kous. Breng je voet in een kous en trek langzaam de kous over je been. Zorg wel dat hij 'strak' blijft. Door met je middelvinger over de naad mee te glijden bij het omhoog gaan kun je controleren of de naad recht blijft. Als je boven bent maak je als eerste de achterste jarretelle vast, met beide armen (1 links en 1 rechts) om je been. Wellicht helpt het om op de punt van je bed te gaan zitten. Hierna kun je de overige jarretelles vastzetten. Zet nooit een clip vast in het gat aan de achterzijde van de kous maar alleen in het 'dubbele' materiaal.

Aantrekken van nylonkousen

Het dragen van kousen is en blijft maatwerk
Voor het comfortabel dragen en een lange levensduur is de maat van je kousen van groot belang. Kousen die je extra moet oprekken zijn kwetsbaar en de kans op ladders is al levensgroot bij de eerste keer dat je ze aandoet. Er is geen beenmode maat die ons allemaal past, ook niet in het geval van moderne nylonkousen met lycra. Wij hebben dan ook uitsluitend beenmode merken die hierop gebaseerd zijn en bijvoorbeeld een maatsysteem met minimaal 4 verschillende maten per model voeren.

Verleng de levensduur van je Hold Up (zelfophoudende) kousen
Na verloop van tijd kan het gebeuren dat de boord van je Hold-Up kousen (of zelfophoudende kousen) enigszins minder grip op je benen krijgt. Dit is eenvoudig te verhelpen door een beetje afwasmiddel over de siliconen aan de binnenkant van de boord te smeren. Zodoende heb je nog langer plezier van je aanschaf. Smeer je bovenbenen niet in met crèmes of talkpoeder want dit vermindert het plakvermogen en verhoogt de kans op afzakken.

Bewaar de verpakking
Bewaar je beenmode zo veel mogelijk in de orginele verpakking. Zo kun je de juiste kousen of panty snel terug vinden en weet je altijd welke maat of pasvorm van beenmode je het beste bevalt.

Oprekken van lycra beenmode
Rek je nylonkousen, panty of beenmode met lycra licht op vóór het aantrekken. Hierdoor kun je ze gelijkmatiger verdelen over de benen en krijgen ze een nog mooiere uitstraling.

Het dragen en aantrekken van een panty
De lange levensduur van een panty begint op het moment van het openen van de verpakking tot de dag dat ze versleten zijn.
1. Het weefsel van de panty is zeer fijn en subtiel. Daarom is het van essentieel belang om ervoor te zorgen dat uw handen glad zijn en de panty niet met nagels of ringen te belasten. Veel vrouwen dragen daarom handschoenen bij het aantrekken ter voorkoming van beschadeging.

Aantrekken van een panty

2. Het wordt aanbevolen de panty om per been samen te nemen, de voet in de teenuiteinde te steken en vervolgens geleidelijk via de hiel naar boven aan te trekken. Hierbij tevens het materiaal licht onderspanning oprekken.
3. Trek de panty voorzichtig tot aan de knie en vervolg de handeling tot aan het kruis. Herhaal dit voor het andere been en trek vervolgens het slip gedeelte aan.

Behandel de panty ook met zorg bij het uittrekken na een dag draag plezier!

Wasvoorschrift
Na je kousen een dag gedragen te hebben kun je ze het beste wassen in lauw water met een niet-synthetisch wasmiddel. Spoel de kousen goed uit zodat de zeepresten verwijderd worden. Je kousen absoluut niet uitwringen en je kunt ze het beste vlak laten drogen op bijvoorbeeld een handdoek. Bij het wassen in een wasmachine is het gebruik van een waszakje altijd aan te raden.

Geen bleekmiddel
Niet drogen
Niet strijken
Niet in de trommel
Handwas Max. 30ºC Geen bleekmiddel gebruiken Niet in de wasdroger Niet strijken Niet naar de stomerij
Hand wash only max. 30ºC Do not bleach Do not tumble dry Do not iron Do not dry clean

 

De NOODSTOP

Transparante nagellak

Heb je een beginnende ladder in je nylons? Breng dan aan beide uiteinden een beetje blanke nagellak aan.
En voor het geval het toch fout gaat is het belangrijk om met belangrijke gebeurtenissen, zoals een huwelijk, altijd een reserve paar nylonkousen of panty's bij te hebben. In geval van nood zijn ze snel uit de tas gehaald en verwisseld.

De jarretelgordel, essentieel voor het comfortabel dragen van kousen
Een goede jarretelgordel heeft minstens 6 jarretelles, minder is zeker niet aan te raden. Echte kousen draag je het best zo hoog mogelijk met niet te lange jarretelles. Als je verder kiest voor metalen clips hoef je zeker niet bang te zijn dat ze los schieten.
Kortom: koop geen goedkope setjes uit een erotiekshop maar geef echte kousen een eerlijke kans.
Tot slot: veel vrouwen vragen zich in het begin af hoe het nu zit met de slip. Die draag je het beste over de gordel, dit voorkomt veel gedoe en zodoende hoef je je kousen maar eenmaal aan te trekken op een dag. Veel reclame foto's willen echter de gordel tonen en geven je het verkeerde voorbeeld.

Fully fashioned nylonkousen en de hiel keuze

Nylonkousen

De keuze van de hiel voor je echte nylonkousen wordt vooral bepaald door je eigen gevoel en de gelegenheid waarbij je ze draagt. De twee meest gangbare soorten zijn de Point-heel en de Cuban-heel. Ook hier geldt: we geven je richtlijnen maar durf gerust anders te combineren!
Kousen met een punt hiel (point heel) zijn zeer geschikt om te dragen met naaldhakken zodat er een soort spiegelbeeld ontstaat. Hierbij wijst de punt van de kous omhoog en die van de hak omlaag. Bij een blik op het (onder)been geeft dit een verlengend effect en extra uitstraling.

De tweede variant is de 'Cuban heel'. Deze was zeer populair van circa 1930 tot 1960 en combineert goed met een iets bredere of zwaardere schoenhak. Dit is een klassieke variant maar zeker niet minder elegant. Naast deze 'Cuban heel' bestaat er ook nog de 'Havana heel' die breder is.

Echte nylonkousen zijn gemaakt naar de vorm en afmeting van je voet en been, pasvorm is daarom zeer belangrijk! In het verleden werd de maat van de kous dan ook bepaald door je voetmaat en lengte van het been. Zodoende bestond er een maat systeem met dubbele maten.
Doordat dit tegenwoordig niet meer haalbaar is door de verminderde verkoop zijn er alleen nog 'enkele' maten. Bij het bepalen van je juiste maat zul je het in het begin gewoon moeten uitproberen en eventueel een grotere of kleinere maat nemen. Echter, heb je eenmaal jouw maat gevonden dan betaalt dit zich terug in het geweldige draagcomfort!

Meer bruikbare informatie over nylonkousen, beenmode, lingerie en meer kun je vinden in de blog van Stockings To Go.