Wat zijn echte nylonkousen?

Wat zijn echte nylonkousen?

Wat zijn nu eigenlijk echte nylonkousen? Het is een vaak gebruikt begrip maar helaas ook vaak in een verkeerde wijze gebruikt. Echte nylonkousen hebben een rijke historie en er zijn verschillende types met elk zijn eigen specifieke kenmerken en draagcomfort. De ontwikkeling van de techniek heeft grote invloed hierop gehad en gezorgd voor een uniek rijke historie.
Er zijn twee verschillende vormen van de echte nylonkousen:


Deze beide vormen van nylons kenmerken zich door de materiaal samenstelling van 100% nylon en een breidichtheid van 15 denier. Ze zijn hierdoor niet rekbaar zoals de moderne kousen met Lycra en een goede maat hierdoor essentieel.


De Fully Fashioned (FF) nylonkous

De Fully Fashioned (FF) nylonkous
Door het vlak-breien van de nylon ontstaat een basis in een vorm die vergelijkbaar is met die van een vlinder. De zijkanten hiervan worden naar elkaar toegebracht en vervolgens aan elkaar genaaid. Hierdoor ontstaat de welbekende rolnaad aan de achterzijde en is uniek voor de Fully Fashioned Nylonkousen of ook wel naadkousen genoemd. Vervolgens wordt de omgeslagen boord gemaakt en hierdoor onstaat uiteindelijk een gat boven aan de achterzijde van de nylonkous. Je mag dus gerust zeggen dat het echte confectie stukken zijn. Door deze wijze van produceren krijgen Fully Fashioned Nylonkousen hun bijzondere kenmerken van:

de uitstraling van elegantie en charme;
een prettig en gemakkelijk draagcomfort welke extra zelfvertrouwen geeft;
het niet draaien om het been indien je een juiste maat kiest.

Fully Fashioned Nylonkousen kun je het beste zo hoog mogelijk dragen en voor een prettig draagcomfort is de keuze van goede lingerie essentieel.


Reinforced Heel and Toe (RHT) kousen

Reinforced Heel and Toe (RHT) kousen
Vrij vertaald zijn dit nylonkousen met een versterkte hiel en teen en de opvolger van de Fully Fashioned Nylonkous. Door de ontwikkeling van de rond-breimachine was het afwerken van vlak materiaal niet meer nodig en deden deze RHT kousen hun intrede. Doordat ze rond gebreid zijn hebben ze enige rek maar ook hier geldt dat lengte en omvang niet aan elkaar gekoppeld zijn. Wanneer een te grote maat wordt gekozen zal er al snel ruimte rond de enkels ontstaan. Vooral in de jaren vijftig was dit een nylonkous die algemeen gedragen werd. Ook nu zijn ze nog verkrijgbaar in vele kleuren en kunnen ze een goede keuze zijn als je begint met het dragen van echte nylonkousen. Maar ook voor deze kousen geldt dat voor een prettig draagcomfort goede lingerie essentieel is.

In onze webshop vind je een selectie van echte nylonkousen zoals RHT kousen en Fully Fashioned Nylonkousen.

0 reacties

laat een reactie achter

Alle blogreacties worden vóór publicatie gecontroleerd