Hoe draag je een jarretelgordel?

Hoe draag je een jarretelgordel?

Een eenvoudige vraag en eigenlijk is het niet zo moeilijk. Als je een paar basisregels in de gaten houdt zul je veel plezier beleven aan het dragen van nylonkousen in combinatie met een jarretelgordel.

Op welke hoogte draag ik mijn jarretelgordel?
Je jarretelgordel moet op de taille zitten, dit is het smalste deel van je romp en moet comfortabel zitten. Zit de gordel te los dan zakt deze gedurende de dag wellicht naar beneden, zeker als je hem in combinatie met echte nylonkousen draagt omdat die geen rek bevatten.

Op welke hoogte draag ik mijn jarretelgordel?
Op welke hoogte draag ik mijn jarretelgordel?


Hoe de clips aan de kousen te bevestigen?
Hiervoor moet je de metalenclip losmaken van de rubberen klem. Dit doe je door de rubberen klem naar boven te schuiven en het brede gedeelte door het metalen oog te halen.

Hoe de jarretels aan de kousen te bevestigen?


Hoe de jarretels aan de kousen te bevestigen?

Hoe de clips aan de kousen te bevestigen?


Hiervoor plaats je de rubberen klem aan de binnenzijde van de bord van je kous en leg de metalen clip over de verbreding aan de buitenzijde. Trek vervolgens de rubberen klem naar beneden zodat de boord van je nylonkousen er stevig tussen geklemd wordt. Besteed extra aandacht aan het bevestigen als je dikkere kousen draagt of kleinere klemmen hebt omdat het dan vaak lastiger gaat.

Om de lengte van de jarretels aan te passen trek je de halfronde metalenclip open en schuif je de jarretel op de gewenste lengte. Daarna zet je de jarretel weer vast door de halfronde metalenclip weer te sluiten.

De lengte van de jarretels


Hoe het absoluut niet moet!

Zorg dat je de metalenclip van de jarretels altijd op het verstevigde deel van de boord plaats. Anders lopt je het risico dat de kous snel gaat inschuren of ladderen. zorgen dat u uw bretel clips te plaatsen op het dikkere boord deel van de kous. Als je kousen te lang zijn kun je overwegen de boord om te slaan en dan de metalenclip met beide lagen ertussen te bevestigen.

Moet de achterste jarretel precies boven de naad zitten?

Moet de achterste jarretel precies boven de naad zitten?


Sommigen maken zich zorgen om de positie van de achterste jarretel en vragen zich af of deze precies boven de naad van de nylonkous moet zitten. Dit is eigenlijk alleen het geval bij de goedkope jarretelgordels met 4 jarretels. Bij gordels met 6 of meer jarretels wordt de achterste clip naast de naad geplaatst zodat de kous niet verdraait en dit is tevens makkelijker bij het bevestigen.

Natuurlijk kun je bij Stockings To Go terecht voor comfortable jarretelgordels van gerenomeerde merken zoals What Katie Did en meer!