De nylonkous is jarig! Een jubileum van een vrouwelijke klassieker.

De nylonkous is jarig! Een jubileum van een vrouwelijke klassieker.

De nylonkous is jarig! Een jubileum van een vrouwelijke klassieker.

Het is dit jaar alweer 85 jaar geleden dat dit legendarische stukje beenmode van nylonkousen voor het eerst in de winkels verscheen. Hier ging een veelbewogen geschiedenis aan vooraf.
Een ware revolutie vond plaats in 1939: de uitvinding van nylon. Dat jaar werd de synthetische stof gepresenteerd op de Wereldbeurs in New York, de eerste twee letters van de naam zijn ook afkomstig van deze stad. Nylon was goedkoop, kreukvrij en gemakkelijk op grote schaal te produceren: geheel Amerikaans. Een jaar later, op 15 mei 1940, lag de nylonkous eindelijk voor het grote publiek in de winkel. Je kunt je vast wel voorstellen dat ze al een flinke reputatie opgebouwd had en dus direct populair was.

Nylon Day 15 mei 1940

De nylonkous is jarig! Een jubileum van een vrouwelijke klassieker.

Toen Amerika zich in 1941 actief in de Tweede Wereldoorlog mengde, moesten de nylonfabrieken hun capaciteit en materialen gebruiken om bijvoorbeeld stof voor parachutes voor het leger te maken. De nylonkousen werden al snel schaars, maar dat wakkerde hun populariteit alleen maar verder aan.
Toen in 1945 de productie van nylonkousen weer opgepakt werd had de schaarste had ervoor gezorgd dat de nieuwe productie een ware hype geworden was.

De kousen bleven populair, totdat in de jaren 60 de minirok zijn intrede deed. Deze was niet geschikt voor kousen met jarretels. Dit leidde tot de opkomst van de panty.
Toch kunnen kousen, met jarretellengordel of handige stay-ups, niet afgeschreven worden. Veel vrouwen vinden ze nog steeds mooier, eleganter en misschien ook wel spannender dan de panty. Het is een klassiek modebeeld, een icoon uit bijvoorbeeld film noir, een symbool dat de vrouwelijkheid viert.

Bij Stockings To Go vind je alles voor het comfortabel dragen van nylonkousen met een comfortabele jarretelgordel. Het resultaat: een prachtige verbeelding van tijdloze mode en een levendige passie voor vrouwelijke schoonheid.

0 reacties

laat een reactie achter

Alle blogreacties worden vóór publicatie gecontroleerd