Jarretels, ooh la la, een onder(gewaardeerd) kledingstuk!

Jarretels, ooh la la, een onder(gewaardeerd) kledingstuk!

Wanneer we praten over jarretels dan zijn er vele verschilende gedachtes. Sommige komen in kinky sferen, en andere denken gelijk aan de sexshop op de hoek maar dit is niet helemaal terecht. Tuurlijk, er zitten spannende kanten aan deze vorm van lingerie in vergelijking met andere items maar ze zijn nog steeds geschikt waar ze voor gemaakt zijn: het dragen in combinatie met nylonkousen.
In de huidige tijd waarbij velen het slaapkamerspeelgoed ontdekken in vele grijstinten is het wellicht een goed idee om ook eens comfortabel stuk lingerie zoals jarretels in huis te hebben, jezelf durven te zijn op een manier waarbij je persoonlijkheid uitstraalt.

Hoe is het gekomen?

Jarretels zijn voor een functionele noodzaak geboren: het ophouden van kousen die je benen warmte geven.
Hierbij werden in het begin niet elastische materialen gebruikt zoals katoen, wol en zijde. Met de introductie van nylonkousen op 15 mei 1940 werd een wereldwijde opmars gestart voor het brede publiek en werden de kousen veel in combinatie met de jarretelgordels gedragen.
Met het toepassen van moderne rondbrei methodes en elastische materialen werd de panty steeds populairder en dit betekende een zware slag voor de bekende nylons met jarretels.

Vandaag de dag.
Omdat maatwerk steeds duurder wordt zijn de kousen met elastische materialen het meest geproduceerd door fabrikanten. Dit geldt niet alleen voor panty's maar ook de Hold Ups en jarretelkousen. Voor Hold Ups is het niet nodig om jarretels te dragen en met de moderne siliconen boord is bij de kwaliteits merken afzakken verledentijd. Voor velen is de Hold Up dan ook de eerste stap bij het dragen van kousen. Toch geeft het dragen van kousen met jarretels voor velen nog een extra stuk comfort en stijlgevoel. Het blijft super vrouwelijk en roept een sfeer op van glamour en vintage. Het doet beelden van filmsterren herleven en geven daarnaast een modieus accent aan je vrowuelijke vormen.

En verder uit mijn eigen ervaring: ik wordt vaak aangesproken op de kousen die ik draag met de opmerking: 'Mooie panty, waar heb je die gekocht?' waarop ik dan antwoord 'Dank je, deze jarretelkousen zijn van ......'. Kortom, de buitenwereld bemerkt de jarretels niet en het is jouw persoonlijke geheim. Wie doet je wat!

Jarretels in jarretelgordel Kiss Me Deadly, Ooh Lal La.Jarretels zijn eigenlijk de elastische bandjes met clips die aan een gordel of corset zitten. Wil je het dragen van jarretelkousen met jarretels tot een succes maken dan moet je gaan voor kwaliteit. Helaas beginnen veel vrouwen met een goedkope slaapkamer uitvoering met slechts 4 jarretels en een paar 'one size' kousen die net boven je knie komen. Ga voor minstens 6 jarretels met deugdelijke clips en kousen op maat!

Jarretels, ooh la la, een onder(gewaardeerd) kledingstuk!


De praktijk
Koop als het kan 2 paar kousen. Hierdoor kun je wanneer 1 kous het begeeft een kous bijpakken van het tweede paar, 2=3 zullen we dus maar zeggen.
Dan nog de vraag die velen niet durven te stellen: 'Hoe draag ik mijn ondergoed?'. Zorg je deze over de jarretelgordel draagt, dat scheelt een hoop tijd en moeite in de toiletten!

Natuurlijk voel je de eerste keer enigzins de jarretels en geeft het een vreemd gevoel alsof je iets mist. Dat klopt ook want bij het dragen van kousen heb je geen kruis.
Panty’s geven voor sommige een meer beschermd gevoel omdat je dan een soort broek aan hebt maar dat is uiteindelijk ook een beklemming. Daarnaast zie je ze vaak tekenen onder een strakker getailleerde jurk.
Jarretels zijn dan een uitkomst en een goede gordel kleedt mooi af! Verder geven ze een gevoel van luxe en natuurlijk ook van tijd-tot-tijd een gevoel van ‘Ooh la la’.